Project Manager
Warner Music Sweden söker en Project Manager som vill vara med och utveckla bolagets svenska avdelning och skapa innovativa artistkampanjer. Idag jobbar vi med artister som Miriam Bryant, Jireel, Cherrie, Peg Parnevik, A36, Jubel, PG Roxette och många, många fler.

Rollbeskrivning
Rollen som Project Manager innefattar ett övergripande ansvar för ett antal artistprojekt. Du är nyckelpersonen vid singel –och/eller albumlanseringar på bolaget och du är den, tillsammans med A&R, som driver arbetet kring artister framåt. Du kommer jobba med nysignade talanger samt ta våra redan etablerade artister till nästa nivå. På Warner Music strävar vi ständigt efter att göra skillnad för våra artister, förverkliga deras drömmar och hjälpa dem att nå nya fans. Vi är en del av Warner Music Nordic och vi jobbar tätt med våra grannländer för att hitta samarbeten och hjälpa våra artister att även nå en internationell karriär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Skapa och efterfölja marknads –och aktivitetsplaner vid musiklanseringar och andra relevanta händelser.
  • Skapa och efterfölja sociala medie-planer med fokus på TikTok.
  • Ansvara för projektbudget samt uppföljning av denna
  • Utveckla och hålla nära kontakt med artister och management samt andra relevanta person runt artister
  • Engagera och motivera intern arbetsgrupp samt förse dessa med all relevant information kring artistprojekt
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av projektledning inom musikbranschen och/eller närliggande bransch. Du har ett stort intresse för musik och branschens utveckling och som person är du driven, framåt och självständig. Du är kreativ och nytänkande i ditt utformande av aktivitets - och marknadsplaner och är inte rädd för att testa nya idéer och lösningar. Vi ser gärna att du redan har ett stort kontaktnät inom musikbranschen och/eller andra närliggande branscher. Du växlar gärna mellan att arbeta strategiskt och operativt. Stor kunskap och intresse kring sociala medier, och då framför allt TikTok, är starkt meriterande.

Warner Musics engagemang för mångfald, rättvisa och inkludering främjar en kultur där du verkligen kan tillhöra, bidra och växa. Vi tror på varje individs värde och uppmuntrar ansökningar från personer i alla åldrar, könsidentitet, sexuell läggning, ras, religion, etnicitet, funktionshinder och andra egenskaper eller identiteter.

Intervjuer sker löpande Du skickar din ansökan med CV och personligt brev till ansok@warnermusic.com

Skriv "Project Manager, Local" i ämnesraden. Startdatum enligt överenskommelse.

Tjänsten rapporterar till Emma Finnkvist, Head of Local.

Warner Music Sweden AB är en del av det globala musikbolaget Warner Music Group. Vår svenska verksamhet har sitt huvudkontor i Stockholm. Med vårt breda utbud av nya stjärnor och legendariska artister, är Warner Music ett ledande musikbolag som arbetar i fler än 50 länder. Warner Music Group är hem för några av de mest välkända musiketiketterna i musikindustrin, såsom Asylum, Atlantic, Elektra, Lava, Mariann, Maverick, Metronome, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Sire, Telegram, Warner Records och distributionsavdelningen ADA Nordic.
ANSÖK