Project Manager, Giant
Giant, en del av Warner Music Sweden, söker en Project Manager. Giant har rönt stora framgångar med artister som Medina, Theoz och Klara Hammarström och Anis don Demina, för att nämna några, samt gjort stort avtryck i Melodifestivalen med många framgångsrika bidrag. Nu letar vi efter dig som vill bara med att ta Giant och dess artister till nästa nivå.

Rollbeskrivning
Rollen som Project Manager innefattar ett övergripande ansvar för ett antal artistprojekt. Du är nyckelpersonen vid singel –och/eller albumlanseringar på bolaget och du är den, tillsammans med A&R, som driver arbetet kring artister framåt. Du kommer jobba med nysignade talanger samt ta våra redan etablerade artister till nästa nivå i deras karriär. På Warner Music strävar vi ständigt efter att göra skillnad för våra artister, förverkliga deras drömmar och hjälpa dem att nå nya fans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Skapa och efterfölja marknads, PR –och aktivitetsplaner vid musiklanseringar och andra relevanta händelser
  • Utforma sociala medieplaner med fokus på TikTok
  • Identifiera möjligheter för våra artister och låtar runt stora evenemang och händelser
  • Skapa möjligheter för våra artister med olika varumärkessamarbeten i samarbeten med varumärken
  • Utveckla och hålla nära kontakt med artister och management samt andra relevanta person runt artister
  • Engagera och motivera intern arbetsgrupp samt förse dessa med all relevant information kring artistprojekt

Vi söker dig som har stenkoll på sociala medier, främst TikTok, och har ett stort intresse för kommersiell musik. Som person är du nyfiken och kreativ och du är inte rädd för att testa nya saker. Du är van vid att ta egna initiativ och är självgående. Vi ser gärna att du har grundläggande kunskap och ett stort intresse för Web3. Tidigare erfarenhet från musik – eller närliggande bransch är meriterande, men inte ett krav. På Warner Music strävar vi ständigt efter att göra skillnad för våra artister, förverkliga deras drömmar och hjälpa dem att nå nya fans. Vi är en del av Warner Music Nordic och vi jobbar tätt med våra grannländer för att hitta samarbeten och hjälpa våra artister att även nå en internationell karriär.

Warner Musics engagemang för mångfald, rättvisa och inkludering främjar en kultur där du verkligen kan tillhöra, bidra och växa. Vi tror på varje individs värde och uppmuntrar ansökningar från personer i alla åldrar, könsidentitet, sexuell läggning, ras, religion, etnicitet, funktionshinder och andra egenskaper eller identiteter. Intervjuer sker löpande.

Du ansöker med CV och personligt brev till ansok@warnermusic.com. Skriv ”Project Manager, Giant” i ämnesraden. Startdatum enligt överenskommelse.

Rollen rapporterar till Emma Finnkvist, Head of Local.

Warner Music Sweden AB är en del av det globala musikbolaget Warner Music Group. Vår svenska verksamhet har sitt huvudkontor i Stockholm. Med vårt breda utbud av nya stjärnor och legendariska artister, är Warner Music ett ledande musikbolag som arbetar i fler än 50 länder. Warner Music Group är hem för några av de mest välkända musiketiketterna i musikindustrin, såsom Asylum, Atlantic, Elektra, Lava, Mariann, Maverick, Metronome, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Sire, Telegram, Warner Records och distributionsavdelningen ADA Nordic.
ANSÖK